Pepelu Ballester i Carmen Palacín, guanyadors de la MUT després de 110 quilòmetres pel Montsec

22/04/2018

La 6a Montsec Ultra Trail (MUT) ha celebrat aquest cap de setmana a la Vall d’Àger una nova edició, en què una de les notes destacades ha estat l’estrena d’una distància, la Mitja Marató. Pepelu Ballester i Carmen Palacín han estat els guanyadors de la prova llarga, l’Ultra Trail, mentre que Carlos Bartrina i OanaMihalceahan guanyat en la Marató i Jordi Torrelles i Lola Brusauhan estat els primers vencedors de l’esmentada nova Mitja Marató. En total, la cita ha aplegat 300participants.

Com és habitual, l’activitat va començar divendres a les 22.00 hores des del punt més emblemàtic d’Àger, la col·legiata, que ens els darrers anys és, a més, el lloc de sortida de la MUT. Els participants de la prova llarga tenien pel davant 106 kilòmetres de recorregut i 7.200 metres de desnivell positiu.

El podi masculí d’aquesta prova ha estat encapçalat per Pepelu Ballester (Mur i Castell-Tuga), amb un temps de 16.43.13, seguit de Tomàs Zapata, del CE Alpicat, segon amb un temps de 17.55.36, i de Sergey Donets (HokaOneOne/Gornostay), terceramb 19.57.12. En dones, l’única que ha aconseguit completar el recorregut, i per tant la guanyadora, ha estat Carmen Palacín (CT Lleida) amb un crono de 24.29.26. En total, només una vintena de participants han pogut acabar la duríssima Ultra.

El dissabte a les 9 del matí s’iniciaven, també des de la col·legiata d’Àger, la Marató i la Mitja Marató. La Marató comptava amb 46 kilòmetres de recorregut i 2.800 metres de desnivell positiu. En homes, el més ràpid ha estatCarlos Bartrina (Pedala.cat) amb 5.29.06, seguit de David Carrasco (Team Bussetus-Saorte), segon amb 5.48.44, i d’Àngel Carulla (Club Cervera Triatló), tercer amb 5.56.44. En dones, la independent OanaMihalceaha guanyat amb 6.45.21, seguida d’Adriana Daza (Vithas Salut Sport), segona amb 7.52.56, i de Gina Julia (Ronhill Spain), tercera amb 8.01.17.

La Mitja Marató, amb 21 kilòmetres de recorregut i 1.200 metres de desnivell positiu, hatingut com a primer guanyador masculí Jordi Torrelles (AlfaventurRocko), amb un temps de 2.10.34, seguit de Bernat Borràs (CE Castelldans/Borges Garrigues), segon amb 2.11.10, i de Valentí Pons (Fartlek Santpedor), tercer amb 2.14.30, mentre que en dones Lola Brusau(Club Excta UEC Anoia) ha estat la més ràpida amb 2.39.14, pel davant de Laia Sebastià (ECOA), segona amb 3.13.57, i de Sílvia Hill (Sílvia Hill Fisioteràpia Domiciliària), tercera amb 3.14.30. Aquesta distància era una prova ideal per poder gaudir del Montsec sense tanta exigència, sense cap tipus de límit horari ni cap tall, ja que per a la Ultra hi havia un màxim de 27 hores i per a la Marató aquest topall era de 12 hores.El centre d’operacions de la provava ser, com és habitual, el Càmping de Àger, que a més era el punt d’arribada.

La proposta de la MUT es basa en oferir carreres competitives que transcorren per camins i senders de mitja i alta muntanya per la zona del Montsec, sempre en base a uns valors i una ètica essencial sustentats en la responsabilitat ecològica i la solidaritat, el respecte cap a la natura, els corredors, els voluntaris, els patrocinadors i el públic. Cal recordar, a més, que la Ultra és una prova extremadament exigent que es desenvolupa sota la modalitat de semi-autosuficiència, per muntanya i amb trams nocturns. Per aquests motius, és imprescindible que els participants tinguin una bona condició física i experiència en aquest tipus de proves.

Infolleida