Plantació de 100 àlbers a l’entorn del canal d’Urgell al seu pas per Vallfogona de Balaguer

03/03/2022

Els Canals d’Urgell representen un dels atractius més rellevants de les comarques per on transcorre la plantació en aquest tram de la sèquia i servirà per potenciar el turisme de natura i per donar a conèixer l’espai tant en l’àmbit local com provincial

Amb el suport de la Diputació de Lleida, Vallfogona de Balaguer ha finalitzat el projecte per a la plantació lineal de 100 àlbers a la segona sèquia del canal d’Urgell, dins del projecte ‘Paisatges de Ponent’.

 

Els Canals d’Urgell, tot i no ser explotats turísticament, representen un dels atractius més rellevants de les comarques per on transcorre, gràcies a les seves zones verdes i al patrimoni industrial i arquitectònic que trobem al seu entorn. La plantació en aquest tram de la sèquia servirà per potenciar el turisme de natura i per donar a conèixer aquest espai tant en l’àmbit local com provincial.

 

En els darrers anys s’ha detectat la necessitat de treballar un projecte turístic de desenvolupament territorial al seu entorn. La implementació de senyalització interpretativa i de guiatge que doni un valor afegit a la visita ha estat rellevant en molts dels municipis pels quals transcorre un tram del canal. En aquesta línia, el projecte ‘Paisatges de Ponent’ treballa per posar-ho en valor des de la vessant del turisme cultural i de natura, amb la connexió amb els nuclis de població, vinculant-los amb l’eix turístic vertebrador.

 

En aquest cas, l’actuació ha consistit en plantar-hi 100 arbres en un tram de 912 metres de la segona sèquia. S’ha triat l’àlber ja que es tracta d’un arbre autòcton, adaptat agroclimàticament a la zona i per ser un espècie ja utilitzada anteriorment en altres intervencions. Les plantes s’han servit en pa de terra o arrel nua, segons les necessitats fisiològiques de l’espècie. La mida plantada per assegurar-ne la supervivència és un 12-14, això vol dir, arbres d’1,3 metres d’alçada d’entre 12 i 14 cm de perímetre de tronc.

 

Aquesta actuació inclosa en el projecte del Patronat de Promoció Econòmica ‘Paisatges de Ponent’, està cofinançada per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Vallfogona de Balaguer amb fons FEDER, executada per l’empresa Greenambient, SCP, per un import de 14.088,90 €.

Infolleida