Ponts reparteix prop de 12.000 racions de Ranxo

21/02/2023

Com ja és tradició, el dimarts després de carnaval Ponts celebra el Ranxo. Enguany, han estat prop de 12.000 les racions que s’han preparat d’aquesta tradicional escudella que els cuiners i cuineres han preparat des de primera hora del matí. Un cop beneït, s’ha repartit entre els presents, arribats d’arreu del territori, i els restaurants de la vila 

Passaven pocs minuts de les 6 del matí quan els cuiners del Ranxo de Ponts han posat les prop de seixantacalderes al foc. Arròs, llegums, patata o pollastre, són alguns dels ingredients d’aquesta tradicional recepta, documentada amb prop de 150 anys. 

 

En total, han estat prop de 12.000 les racions que s’han repartit entre els presents, que no només eren veïns de la població sinó que també han arribat d’arreu per provar aquesta tradicional escudella. 


Amb la celebració del Ranxo, catalogat dins del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, Ponts posa el punt final a les festes de carnaval, unes festes que han comptat amb activitats ben arrelades com la cercavila del Lali-lali.

Ariadna Sanchez Ber