Premi internacional per a dos melmelades d’Albesa

05/05/2020

Amb tan sols uns mesos de vida n’ha tingut prou l’obrador Conserves Antonieta d’Albesa per ser guardonat en el certamen més important del món sobre melmelades de fruita cítrica, el World’s Original Dalemain Marmalade Awards, que se celebra anualment a Cúmbria (Regne Unit). A l’edició d’aquest any, s’hi van presentar més de 3.000 propostes provinents de 43 països. “Hi vam enviar el nostre producte per provar. No imaginàvem que podíem guanyar algun premi. Estem molt contents!”, va explicar Rubén Canal, propietari de l’obrador.

Concretament, les seues melmelades de taronja amarga amb safrà i la de taronja amarga es van emportar un dels segons i tercer premis, respectivament, en la categoria de melmelades artesanes. “Vaig decidir treballar la taronja amarga, malgrat no ser un producte típic lleidatà, perquè es recull al febrer i això em garanteix poder vendre melmelada de fruita de temporada a l’hivern i, a més, em va anar de primera per poder presentar-me al concurs”, va afirmar Canal, que va afegir que compra aquestes taronges a Alcanar.

Així mateix, l’obrador també elabora altres confitures, com les de préssec o poma. “No hi afegim ni sucre ni espessidors, i deixem la pell a la fruita perquè mantingui les seues propietats”, va assegurar Canal.

SEGRE.COM