Presentació de la Fira de Comerç i Proximitat de Camarasa a la Diputació de Lleida

30/07/2018

El certamen, que enguany celebra la seva segona edició, arribarà al vespre del 14 d’agost i comptarà amb un espectacle dels Diables de Balaguer. També hi haurà una passejada informativa pels carrers per veure el projecte de senyalització dels antics establiments del municipi que es van obrir en motiu de la construcció de la central hidroelèctrica de Camarasa

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la segona Fira de Comerç de Proximitat de Camarasa, que se celebrarà el dimarts 14 d’agost al vespre a la localitat de la Noguera.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Eloi Bergós; de l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso; i de la regidora de Cultura, Pepi Borau. En la seva intervenció, Bergós ha manifestat el suport de la Diputació de Lleida a la fira no només pel seu valor “dinamitzador del territori”, sinó també per “potenciar els productors i els productes de proximitat”, que són els protagonistes del certamen.

Les 9 del vespre és l’hora fixada per l’obertura de paradetes de la fira, que tindrà com a escenari els carrers del nucli antic de Camarasa. El fet que sigui nocturna és el punt diferencial de la fira, tal com ha dit Elisabet Lizaso, que ha precisat que “l’èxit d’acollida que van tenir” els ha mogut a potenciar-la encara més, donant com a resultat una fira “musical, amb tapes, amb degustacions... però sempre amb protagonisme per als elements locals”, fins i tot en el cartell, que ha estat elaborat pels nens del poble.

L’acte inaugural es farà a les 10 de la nit a càrrec dels Diables i Bèsties Feréstegues de Balaguer amb un espectacle d’animació de foc i pirotècnia que començarà a la plaça Major i passarà pel carrer de Santa Maria fins arribar a la plaça de l’Església, on es farà l’encesa de l’Extramoni (bèstia dels diables) i una traca.

A partir de les 11 de la nit, també s’ha programat, amb inici al carrer Sant Antoni, una passejada informativa pels carrers del projecte de senyalització dels antics establiments del municipi que es van obrir en motiu de l’inici de la construcció de la central hidroelèctrica de Camarasa, a càrrec de la historiadora Dolors Domingo i l’Associació Motius de Camarasa, tot plegat emmarcat en la celebració del centenari de la Central Hidroelèctrica de Camarasa.

També hi haurà una classe gratuïta de Swing a càrrec del grup Swing Noguera a la plaça Major, i l’acte d’entrega del premi al dibuix del cartell de la 2a Fira del Comerç de Proximitat de Camarasa. Es comptarà, a més, amb servei de tapes i begudes en diferents establiments, així com amb la música de DJ Judy Pujal a la plaça de l’Església.

Infolleida