Prohibit fer foc al bosc fins el 15 d’octubre 

16/03/2021

Amb la prohibició de fer foc al bosc, que es va iniciar aquest dilluns i que s’allargarà fins el 15 d’octubre, es pretén establir una sèrie de mesures que ajudin a prevenir els incendis forestals

Des d’aquest dilluns, 15 de març, i fins el proper 15 d’octubre ja no es pot encendre foc en terreny forestal. Amb aquesta prohibició es pretén establir una sèrie de mesures que ajudin a prevenir els incendis forestals. Així, la norma regula que en terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc, sigui quina sigui la finalitat.  

D’aquesta manera, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura, si bé en àrees recreatives i d’acampada o en parcel·les d’urbanitzacions es podrà fer foc si s’utilitza una barbacoa d’obra. 

Cal tenir en compte, que l’any 2020 va ser un dels anys amb menys incendis i hectàrees forestals cremades a Catalunya, amb un total de 289 incendis forestals, que van cremar un total de 209 hectàrees. 

En el que portem d’aquest 2021, hi ha hagut 44 incendis forestals, que han cremat, aproximadament, 21 hectàrees.

Ariadna Sánchez