Restauració del calabós ubicat dins l’antic Palau dels ducs d’Alba a Castelló de Farfanya

06/04/2021

La Diputació de Lleida iniciarà el projecte de conservació de l’interior del calabós ubicat dins de l’antic Palau dels ducs d’Alba, així com la restauració de la font monumental i de la campana de balanceig de l’església de Sant Miquel, dins del projecte “Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni”, cofinançat pel fons FEDER, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Castelló de Farfanya, que compta amb un import d’adjudicació de 40.795,09 €.

 

L’objectiu principal de l’actuació se centra en les cambres pertanyents a l’àmbit de l’antiga presó de la casa d’Alba, un dels monuments més rellevants del municipi, on hi ha gravats i pintures d’alt valor històric.

 

Pel que fa a la font monumental, cal destacar que, en estar a l’aire lliure, s’ha deteriorat per les inclemències climàtiques i els actes de vandalisme, de forma que cal fer-hi una actuació per a la restauració dels elements escultòrics.

 

Quant a la campana de balanceig de Sant Miquel, la seva reparació i restauració és important per tal de recuperar el so de les hores tant per a la pregària com per ubicar els visitants en el temps.

Infolleida