Retornen les restes de dos soldats republicans a Foradada 

11/11/2020

A través de la Direcció General de Memòria Democràtica, les restes de dos soldats republicans que no han pogut ser identificats han retornat a Foradada. Aprofitant el retorn, s’ha instal·lat al cementiri una placa amb informació d’aquests dos individus i les respectives intervencions arqueològiques 

Les restes de dos soldats republicans que no han pogut ser identificats han retornat a Foradada, a través de la Direcció General de Memòria Democràtica. Es tracta de dos individus recuperats en les intervencions arqueològiques que la Generalitat va portar a terme a les afores del poble els anys 2017 i 2019.  

 

Aprofitant el retorn d’aquests dos soldats, la Direcció General de Memòria Democràtica ha instal·lat al cementiri de Foradada una placa amb informació sobre els dos soldats i les respectives intervencions arqueològiques, uns plafons que, des d’aquest estiu, s’estan ubicant als cementiris on hi ha enterrades persones recuperades de fosses de la Guerra Civil. 

Cal tenir en compte que les excavacions realitzades en el marc de Pla de fosses, han permès la recuperació de 316 persones, de les quals vuit han estat identificades.

Ariadna Sánchez