Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca d'Artesa de Segre

25/04/2018

El divendres 20 d’abrill a biblioteca d’Artesa de Segre es va tornar a implicar un any més en la Revetlla de Sant Jordi, una convocatòria excepcional, festiva, participativa, amb activitats a l’entorn de la lectura i les biblioteques.

 

Aquest any i coincidint amb el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, i de la mà d’Anton Not i de membres del Grup de Teatre d’Artesa, la Sílvia Cardona, l’Eva Cendra, el Vicenç Farràs i el Joan Roca, i sota la direcció de Joan Roca, es va fer un recorregut per la vida i l’obra d’aquest escriptor lleidatà.

 

Es van recitar textos de les obres de Pedrolo, D’esser en el món, Mecanoscrit del segon origen, Servei oficial, Si en el futur he de ser recordat i els poemes Declaració de principis, Comiat i la poesia eròtica El trau i el botó.

 

Manuel de Pedrolo i Sánchez de Molina (poeta, dramaturg, contista, novel·lista, articulista, traductor) va néixer a l'Aranyó (Segarra) l’any 1918 i va morir a Barcelona el 1990. El Govern de la Generalitat ha aprovat el centenari del seu naixement com a commemoració oficial de l’any 2018.

 

Manuel de Pedrolo és un dels escriptors més prolífics i fecunds de la història de la literatura catalana. Autor de més de 120 obres, va conrear tots els gèneres: teatre, poesia (inclosa la poesia visual), narrativa breu, novel·la (amb més de 70 títols), diaris, articles en premsa. Entre 1963 i 1970, va dirigir la col·lecció de novel·la policíaca “La Cua de Palla”.

 

La Revetlla de Sant Jordi es consolida i s’estén ràpidament arreu del territori: a l'edició de 2017 hi van participar 7.500 persones a les 214 activitats que van organitzar les 138 biblioteques d'arreu de Catalunya que es van sumar al projecte.

 

És un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i aquest any arriba a la sisena edició.

Infolleida