Roben 1.500 kg de cable de coure d'una planta fotovoltaica de la Noguera

19/01/2022

La Guàrdia Civil ha desmantellat un grup criminal acusat de robar 1.500 quilos de cable de coure d’una planta fotovoltaica de la Noguera i en altres instal·lacions d’energia solar de Castelló, Navarra i Saragossa. Es tracta del primer robatori en plantes solars que transcendeix a Lleida. Els arrestats, d’entre 33 i 43 anys, pertanyen a un mateix clan familiar d’Europa de l’Est que resideix a l’Hospitalet de Llobregat.

Es relaciona els investigats amb almenys una desena de robatoris amb força de cablatge de coure. Tres persones més han estat imputades per comprar suposadament el cablatge de coure robat. La Guàrdia Civil de Navarra va iniciar la investigació l’estiu de l’any passat després de diversos robatoris de coure a la comunitat foral que seguien un mateix patró.

En dies previs, els lladres inspeccionaven la zona i feien saltar les alarmes per detectar la capacitat de resposta. Quan l’organització considerava que es donaven les condicions de seguretat per robar en una planta fotovoltaica, hi accedien tallant part de la tanca perimetral i després tallaven els extrems del cablatge instal·lat, l’extreien i carregaven el material en un vehicle. Un segon cotxe era utilitzat de llançadora per evitar els possibles controls policials.

Posteriorment, entregaven el material robat a una empresa de gestió de residus de la zona de l’Hospitalet. Després de diversos mesos d’indagacions, la Guàrdia Civil va muntar un dispositiu amb què va interceptar els vehicles en els quals viatjaven els membres de l’organització, que van ser detinguts. En un dels vehicles, transportaven 1,5 tones de cablatge de coure que havia estat robat hores abans en una planta solar de la Noguera.

SEGRE.COM