Robert Martínez renova amb Bèlgica fins a Qatar 2022

21/05/2020

El balaguerí afegirà a la seua tasca de seleccionador la de director esportiu

El seleccionador de Bèlgica, el balaguerí Robert Martínez, que ha renovat el seu contracte fins després del Mundial de Qatar del 2022, va dir ahir que tot està preparat per “deixar un gran llegat en el futbol belga”.

“Crec que tot està al seu lloc per deixar un gran llegat en el futbol belga”, va dir Martínez en una conferència de premsa virtual organitzada per la Federació Reial Belga de Futbol (URBSFA). El tècnic lleidatà, nascut fa 46 anys a Balaguer, dirigirà els Diables Rojos a l’Eurocopa del 2021, que inicialment s’hauria d’haver celebrat entre el juny i el juliol del 2020 però ha estat ajornada per la pandèmia de coronavirus, i en el Mundial del 2022 de Qatar.

En aquell període, al seu paper de seleccionador afegirà també el de director esportiu, amb la qual cosa s’ocuparà, entre altres àmbits, del desenvolupament del planter “amb les expectatives que tenim actualment”, sent primers en el rànquing de la FIFA. “Estic molt content perquè aquest és un projecte molt ambiciós”, va afegir l’entrenador, que va dir tenir la “sensació que no havia acabat la feina” a Bèlgica i va confirmar que no preveu canvis al seu equip tècnic.

Martínez va agafar les regnes de la selecció belga el 2016, en substitució de Marc Wilmots, i després d’haver entrenat des del 2007 equips anglesos i gal·lesos com l’Everton, el Wigan Athletic o el Swansea City.

Dos anys després va portar la millor generació del futbol belga, amb talents com Eden Hazard, Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois o Romelu Lukaku, a aconseguir una històrica tercera plaça en el Mundial de Rússia el 2018, el seu millor resultat. En 43 partits amb la selecció de Bèlgica, Martínez acumula 34 victòries, sis empats i tres derrotes i les dos grans estrelles dels Diables rojos, l’atacant del Real Madrid Eden Hazard i el centrecampista del Manchester City Kevin de Bruyne, havien deixat clar que els agradava la idea que Robert Martínez seguís al capdavant del combinat nacional.

Preguntat per les informacions que en els últims anys l’han situat en l’òrbita de clubs com Reial Madrid o Barça, el tècnic va dir que “no era el moment i crec que la nostra relació [amb la selecció de Bèlgica] ha d’anar més lluny”. Els responsables de la Federació no van confirmar si existeix una clàusula que permeti al seleccionador deixar el seu lloc si rep una oferta, però van dir que hi ha “un pacte de cavallers”.

SEGRE.COM