Sabotegen el centre emissor de TDT i telefonia de Cubells

15/02/2021

El centre de repetició de la xarxa de telecomunicacions de Cubells va ser sabotejat aquest dissabte a la nit. El mateix va passar en un centre de Girona. Segons els Bombers de la Generalitat, els fets van succeir al voltant de les 21.45 hores de dissabte quan van ser alertats d’un incendi a la zona del repetidor de Cubells, que dona servei a la zona de Balaguer i gran part de la Noguera. Al lloc dels fets es van trobar amb l’incendi de pneumàtics que havia afectat el cablatge de l’antena elèctrica. Hi van participar dos dotacions de Bombers.

Una de les companyies afectades per aquest acte vandàlic va ser RTVE, que va condemnar els actes, que “han intentat comprometre les telecomunicacions en plena jornada electoral del 14-F”, van criticar des de la corporació pública, i van precisar que al migdia ja s’havien restablert pràcticament tots els serveis afectats i les emissions de televisió digital terrestre i ràdio.

Segons va informar la companyia Cellex, uns desconeguts van calar foc a una part del cablatge i van tallar durant unes hores les cadenes de TDT i alguns serveis de telefonia mòbil. Malgrat l’aparatositat del foc no es van produir danys personals i el tall del senyal es va detectar ràpidament des del centre de control de supervisió de la xarxa, amb la qual cosa es van activar els equips tècnics per solucionar la incidència.

Al migdia ja s’havia recuperat part del servei de televisió d’aquest centre emissor i durant la tarda es van recuperar la resta de serveis, segons va confirmar la companyia. Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per aclarir l’origen dels incendis i localitzar els autors d’aquest acte vandàlic.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va informar ahir la conselleria, després d’una reunió sobre el dispositiu de seguretat de la jornada electoral, que s’havien detectat aquests dos repetidors sabotejats. Els incidents van afectar la telefonia de diverses comarques de Lleida i Girona però “no van afectar gens la jornada electoral”, va dir.

SEGRE.COM