Sessió informativa ‘Projecte de creació d’una APEU al PAE Campllong'

30/11/2023

Avui dimecres 29 de novembre s’ha celebrat la sessió informativa ‘Projecte de creació d’una APEU al PAE Campllong', al Centre d’Empreses i Innovació de Balaguer

Aquesta jornada s’ha organitzat per donar a conèixer la voluntat de la Paeria d’impulsar l’associacionisme entre les empreses del polígon industrial Campllong. Per a fer-ho es pretén crear una APEU, una Àrea de Promoció Econòmica Urbana, la qual permetrà dur a terme accions com dotar les empreses d’una organització formal, la qual sigui interlocutora amb la Paeria, així com amb les altres administracions o organitzacions.

L’APEU també ha de facilitar el mutu coneixement i col·laboració entre les diferents empreses del polígon; donar més visibilitat i promocionar l’activitat i els productes a través de la creació d’un directori empresarial de consulta; a més de comptar amb un espai de debat i presa de decisions, en el que es puguin emprendre accions de millora o manteniment de la zona del polígon en qüestions com la sostenibilitat, amb la implementació d’energies renovables o mesures d’estalvi; la il·luminació, la seguretat, la gestió dels residus, el transport, la senyalització o l’assessorament empresarial.

La sessió ha començat amb la ponència ‘L’APEU, una oportunitat de transformació del polígon d’activitat econòmica de Campllong’, a càrrec de Sílvia Solanellas, directora de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya i de Sònia Bartrés, responsable de projectes de la UPIC. Després s’ha fet la xerrada ‘Impuls d’una comunitat energètica local al PAE de Campllong’ a càrrec d’Ignasi Clariana, director d’Energia de Sorigué; i finalment ‘Ampliació del polígon a la zona sud i evolució de l’entrada per la zona nord’, a càrrec de Guifré Ricart, paer d’Empresa de Balaguer.

A la sessió han assistit una trentena de representants d’empreses del polígon Campllong, els quals també han pogut expressar les seves inquietuds i prioritats.

Infolleida