“Si estirem tots i totes”, trobada de pobles de Ponent el proper diumenge 18 de març a Vallfogona de Balaguer

12/03/2018

Durant la jornada, hi haurà dinàmiques participatives, activitats per a tota la família, una exposició sobre l’1 d’Octubre, mercat de la República, un dinar popular i missatge de la Consellera Meritxell Serret per videoconferència

Vallfogona de Balaguer serà el punt de trobada, el proper diumenge 18 de maig, de molts pobles, veïns i veïnes i entitats diverses de la societat civil de les Terres de Ponent. L’objectiu és compartir entre tots i totes i sense complexes les sensacions i els reptes que genera l’actual situació política al nostre país i, en conseqüència, a la seva gent.

L’1 d’octubre es va sortir massivament al carrer per defensar els drets i, des de llavors, el compromís i la il·lusió col·lectiva de la gent ha estat decisiva en la construcció del futur,  amb el convenciment individual i col·lectiu que junts i juntes poden canviar les normes i regles injustes que no deixen avançar la nostra societat cap a on nosaltres desitgem.Ni la política de la por, ni la repressió policial van poder aturar que la ciutadania de Catalunya anéssim a votar. L’1 d’octubre, el poble català va decidir constituir-se en un estat independent en forma de República, emprenent així, un camí sense retorn, conscients que no seria fàcil ni curt. La successió d’esdeveniments des d’aquell dia fins avui, de tot tipus i mesura, generen lògicament un cúmul de sensacions; indignació, ràbia, frustració, impotència... 

Davant d’aquest malestar, un grup de pobles i barris de Ponent han organitzat una trobada tècnica el proper diumenge 18 de març a Vallfogona de Balaguer. Plantegen aquesta jornada com un espai col·lectiu on aprofitar i transformar els sentiments que tots experimentem; dubtes i incerteses en noves oportunitats i solucions de major intel·ligència i il·lusió col·lectiva, escoltant la veu de tothom, reflexionant, construint.

Per acompanyar la jornada tècnica, també hi haurà diferents activitats encarades a tota la família perquè tothom hi tingui cabuda, així com un dinar popular. A més,en paral·lel, també es desenvoluparà un mercat de la República que aplegarà comerços de proximitat, cooperatives i altres entitats solidàries. Al llarg del dia, està confirmada la presència de la consellera Meritxell Serret, mitjançant videoconferència, que adreçarà un missatge a tots els participants. 

Des de l’organització, esperen que aquesta iniciativa arribi a tothom perquè els/les que ho vulguin en pugui formar part. Es tracta, doncs, d’una jornada oberta que esperen que compti amb una alta participació.

Infolleida