Torrelameu organitza el 8è cicle musical de concerts de Tardor

18/10/2022

Se celebrarà, a partir del dissabte 22 d’octubre, amb una periodicitat quinzenal, entre els mesos d’octubre i desembre a l’Ajuntament i l’església

El diputat Jordi Verdú; l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, i el director del cicle, Gerard Riu, han presentat aquest dimarts la vuitena edició del cicle musical de Tardor de Torrelameu 2022, que se celebrarà, cada 15 dies, durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, a partir del proper dissabte, 22 d’octubre.

Així, l’organització ha previst un concert cada quinze dies a l’Ajuntament i a l’església, fent coincidir el darrer amb l’encesa de llums de Nadal i de l’arbre a la Plaça de l’Església, essent un concert protagonitzat pels infants del poble.

 

La proposta d’aquests concerts presenta des de concerts instrumentals, de veu, corals i de temàtiques diverses, passant per peces musicals de bandes sonores, músiques de tots els temps, trobadors, èxits d’ahir i d’avui.

Jordi Verdú ha reivindicat que municipis petits com Torrelameu puguin fer programacions de gran nivell i qualitat com altres centres de referència, com poden ser Lleida o Barcelona. “El talent local és molt potent i a pobles com els nostres, se’n pot fer. Som capaços de fer bons concerts sense la necessitat de desplaçar-nos”.

 

Carles Comes ha destacat que els concerts estan oberts tant a la gent del poble com de fora i que l’últim, com ja va sent tradicional, “el fan aquells que els anteriors concerts han estat a baix, veient com interpretaven altres. És el moment de la gent jove del poble”.

 

Per la seva banda, Gerard Riu ha explicat “el que pretenem és que la gent vegi el músic com un més; per això, els concerts són, en general, de format petit. Volem generar una relació de complicitat, il·luminant l’espai amb espelmes i escoltant propostes de tota mena”.

 

Riu ha explicat que li fan una especial il·lusió les actuacions “del gran músic i amic” Antoni Tolmos i de Lluís Payà, professor jubilat de piano i llenguatge musical al Conservatori Municipal de Lleida i que ha composat nombroses peces musicals, “moltes d’elles desconegudes”.

 

La programació dels concerts és la següent:

  • Dissabte, 22 d’octubre: Los de Ponent presenten el concert ‘De casa nostra’, amb un recull musical de cançons catalanes actuals i antigues.
  • Dissabte, 5 de novembre: Antoni Tolmos, amb el concert ‘Boleros i cançons d’amor’. Un repàs a melodies que han marcat la història del segle XX.
  • Dissabte, 19 de novembre: Trio Decor, amb ‘La música de Lluís Payà’. Obres i adaptacions de la música de Lluís Payà interpretades per a violí (David Gómez), violoncel (Ònia Tomàs) i piano (Lluís Payà.
  • Dissabte, 3 de desembre: infants i joves de Torrelameu, que cantaran sota el títol ‘Un Nadal esbojarrat’.

 

Tots els concerts es fan a l’església, excepte el primer que, en tractar-se d’un grup de nou músics, s’ha traslladat a l’Ajuntament. L’horari d’inici de tots els concerts serà a les 19.00 hores.

Infolleida