Torrelameu suprimeix l'impost de plusvàlua i deixa de cobrar-lo el 2022

11/11/2021

El ple acorda eliminar-lo de les ordenances fiscals del municipi

L’ajuntament de Torrelameu deixarà de cobrar l’impost municipal de plusvàlua a partir de l’any vinent. Així ho va acordar el ple celebrat dilluns, que va eliminar aquest tribut de les ordenances fiscals per al 2022. El govern d’ERC va instar a la derogació al considerar-ho “lesiu per a les famílies” i “una sagnia sense límit”.

Per als republicans, pagar l’IBI “és més que suficient” i consideren injust gravar més herències i compravendes. La supressió va tirar endavant només amb els vots a favor dels cinc edils d’ERC. Els dos de JxCat, a l’oposició, hi van votar en contra.

Els republicans van indicar que van esperar a derogar-lo que l’alcalde, Carles Comes, vengués una propietat que havia heretat de la seua família. “Una vegada ho va fer ja podíem eliminar l’impost, i no abans”, va recalcar l’equip de govern, que va destacar la necessitat de “donar un clar exemple de transparència”. Van afegir que han abaixat o congelat la resta de tributs municipals.

Aquesta decisió arriba en mig de la reforma de l’impost de plusvàlua perquè els ajuntaments puguin tornar a cobrar-lo, després de la sentència del Constitucional que impedeix recaptar-lo des de l’octubre (vegeu els desglossaments).

SEGRE.COM