Torrons i Mel Alemany fa públics els guanyadors de les caixes d’Art i Torró d’aquest Nadal en un acte a la Llotja

18/11/2021

Les caixes contenen torró i mel premiats als Great Taste Awards, considerats els Oscars de l’alimentació delicatessen, i han estat il·lustrades per artistes de les quatre entitats lleidatanes del tercer sector que treballen diàriament amb Alemany

La Llotja ha acollit aquest dimecres l’acte inaugural de la temporada del torró d’Alemany, en el marc del qual la marca d’Os de Balaguer ha presentat les ja tradicionals caixes d’Art i Torró de col·lecció que any rere any il·lustren artistes amb diversitat funcional de les quatre entitats del tercer sector que treballen amb la marca. Els guanyadors del concurs han estat: Vanessa Sànchez Pubill; de Fundació Privada Ilersis; Mònica Valero Oriol, de Fundació Aspros; M. Carme Charles Companys, de La Torxa, i Òscar Fargues Rodés, de L’Estel. Tots ells han rebut de la mà de Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, el seu respectiu guardó en un acte que també ha comptat amb la màgia del Mag Stigman. 

“Amb les mans fem màgia”, així és com ho ha definit Ferran Alemany, que ha explicat el perquè de l’eslògan d’aquest any, “Persones, no robots”, en el qual s’han inspirat els artistes a l’hora d’il·lustrar les caixes. “Volem promoure un moviment en favor de la humanització de les empreses en lloc de la robotització o automatització, i sobretot després d’aquest llarg temps de pandèmia en què molts centres especials de treball s’han quedat sense feina”.
 
Per escenificar aquesta idea ja plasmada en el hashtag #personesnorobots, la màgia n’ha esdevingut la gran aliada gràcies al Mag Stigman, un mestre de cerimònies d’allò més especial que ha amenitzat la vetllada amb una sèrie de trucs que han servit per posar de manifest que tothom pot fer màgia amb les mans, tal com resa l’eslògan. 
 
L’acte ha reunit la comunitat Alemany, l’anomenat “Univers Alemany”, en reconeixement a totes les persones que en formen part, tant les que hi treballen diàriament, 60 de les quals són persones amb diversitat funcional de quatre entitats lleidatanes, com els 25 treballadors, la majoria dones, que operen des de l’obrador d’Os de Balaguer.
 
També han participat en la celebració el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports de la Paeria, Ignasi Amor; el Director dels Serveis Territorials del Departament de Drets Socials de la Generalitat Joan Segura i l’alcaldessa d’Os de Balaguer i vicepresidenta de l’IEI Estefania Rufach, que han fet entrega dels guardons als il·lustradors guanyadors de les caixes d’Art i torró.
 
 
Una campanya de torró amb novetats
 
A la família torronera d’Alemany se li ha afegit enguany un nou membre; es tracta del “Torró medieval”, elaborat amb base de cigró de producció ecològica, així com panses, nous i un toc de llimona, i endolcit únicament amb mel, que beu d’una recepta del xef Sergi De Meià inspirada en el primer torró documentat de la història, ni més ni menys que amb data del segle XIII. “El torró està endolcit només amb mel, té una textura que fuig del que és conegut i un gust rústic, que ens trasllada a l’antiguitat, a l’essència dels dolços monacals”, explica el mateix De Meià, especialitzat en cuina catalana de proximitat i ecològica i president de l’Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica.
 
Segons Ferran Alemany, el nou torró respon a l’aposta de la marca per “honrar els orígens amb mirada contemporània”, idea que casa a la perfecció amb la comercialització de cara a aquesta campanya de Nadal d’una nova edició de les caixes d’Art i Torró, les quals s’erigeixen en el paradigma de la humanització dels processos de producció per la qual advoca Alemany.
 
A més, Torrons i Mel Alemany preveu produir prop de 70 tones de torrons elaborats artesanalment amb el tret diferencial de la mel com a endolcidor natural. Així, doncs, al marge del nou “Torró medieval”, Alemany reeditarà el torró dur, el que ja es coneix com “El torró més blanc” a partir de la recepta tradicional de l'any 1879, obra de la padrina Mundeta, que conté mel de romaní, d’aquí el seu blanc característic. Com cada any, tampoc faltaran a la seva cita amb les festes de Nadal el torró tou i el de crema cremada, entre moltes d’altres varietats.
Infolleida. FOTO: Claudia Capella