Tradicions de carnestoltes que no es volen perdre

10/02/2024

Amb l’objectiu de mantenir viva la tradició, la Paeria de Balaguer ha organitzat un tast de la tradicional Olla de Congre. L’Associació Dona Rural ha estat l’encarregada d’elaborar l'escudella que es preparava a les cases de Balaguer durant l’època de Carnestoltes 

Arròs, fideus, espinacs, patates… i el protagonista, el congre. Aquests són alguns dels ingredients que componen la recepta de la tradicional Olla de Congre. Es tracta d’una escudella que s’elaborava a les cases de Balaguer en l’època de Carnestoltes. Des de fa uns anys, i gràcies al cuiner Josep Maria Morell, la capital de la Noguera l’ha recuperat i, ara, és l’Associació Dona Rural l’encarregada d’oferir-ne un tast. 

 

Però i ara, encara és una tradició a les cases?

 

L’organització qualifica com a èxit el tast que s’ha ofert en el marc de la celebració del Carnestoltes de la capital de la Noguera, un tast que pretén mantenir viva la tradició i cultura. 

Ariadna Sanchez Ber