Troben un cadàver semienterrat i en descomposició al costat del riu a Albesa

14/10/2021

Va caldre una excavadora per retirar-lo i es desconeix encara si es tracta d'un home o una dona

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per determinar la identitat i les causes de la mort d’un cadàver que va ser trobat ahir semienterrat en una zona pròxima al riu Noguera Ribagorçana a Albesa. Es desconeix si es tracta d’un home o d’una dona perquè presentava un estat molt avançat de descomposició i tampoc no ha pogut determinar-se si seria una mort violenta. De moment, no s’ha descartat cap mena d’hipòtesi. La troballa es va produir al migdia i, segons ha pogut saber aquest diari, durant una visita de tècnics de la Generalitat i de l’ajuntament per a una futura actuació a l’entorn del riu.

Una especialista en boscos va trobar una extremitat, concretament una cama, en una zona frondosa. Va ser a la vora del riu a uns 200 metres del pont en direcció a Albesa.Ràpidament van alertar els Mossos d’Esquadra i al lloc van acudir agents de les unitats d’investigació i la policia. També es va activar la unitat canina, que no va haver d’actuar.

Els investigadors van trobar la resta del cos enterrat però per poder extreure’l va ser necessari utilitzar una excavadora, ja que el cadàver estava entre unes arrels, per la qual cosa se sospita que hi podria portar força temps. Pel que sembla, es van trobar, principalment, restes òssies.

Els treballs per a la retirada i l’aixecament del cos es van allargar tota la tarda. Cap a les 20.00 hores, un vehicle funerari va traslladar les restes a l’Institut de Medicina Legal perquè se li practiqui l’autòpsia i determinar si es tracta d’un home o una dona, les causes de la mort i la seua identitat però, atès l’estat del cadàver, els resultats no es preveu que siguin immediats.Per la seua part, els Mossos van iniciar una investigació per relacionar el cadàver amb persones que han desaparegut en estranyes circumstàncies.L’alcaldessa d’Albesa, Eugènia Puig-gròs, va explicar que “es tracta d’una zona molt frondosa en la qual s’havia fet inspeccions altres vegades i avui [per ahir] era l’última visita dels tècnics abans d’emprendre l’actuació”. Així mateix, va afirmar que “al poble no consta cap persona desapareguda i es comenta que el cos podria portar molt de temps, allà”.

SEGRE.COM