Un coach lleidatà edita un joc de cartes per "activar els valors"

24/01/2018

El coach termení, Joan Josep Vergé, ha editat un nou joc de cartes "per activar els valors que tots portem dins", segons el mateix explica. La nova baralla, Valors Auto-coaching (V&A) que s'utilitza com eina de creixement personal en activitats i tallers, es presentarà en una jornada de gamificació aquest dilluns, dia 29 de gener de 18.00 a 20 hores a l'aula 1.03 de l'Edifici Polivalent del Campus de Cappont (UdL).
Des de l'Institut Talent Global, Verge considera que V&A és "un joc didàctic senzill pràctic i singular, que ens ajuda en el procés de canvi i millora personal. És un joc especial per activar i asseure habilitats i comportaments de valor als cercadors de creixement personal, lideratge i motivació i especialment per als joves adolescents, que viuen i experimenten la seva etapa d'assentament emocional".
El joc proposa una estratègia d'empoderament, per a reforçar l'autoestima i l'auto coneixement. A partir d'una pregunta o intenció inicial, des del joc s'identifiquen de forma fàcil i senzilla els nostres valors prioritaris. I podem jugar la partida individual o grupal. "Aquí el joc es converteix en una eina eficient i alhora divertida, que ens permet conèixer i treballar els valors personals i o grupals, per viure'ls i traspassar-los des d'un pla d'acció i compromís a la nostra experiència de vida; en les nostres relacions, en el treball, família, amics, esport, etc.", explica el coach lleidatà.
"El joc també es converteix en una eina de vida que ens permet amb i des dels valors acostar-nos a la nostra millor versió. Tot des d'una dinàmica singular i única que ens obre un procés de reflexió i canvi, especial per a cercadors inquiets, que no es conformen, que necessiten o volen ser els únics protagonistes en les seves vides. Sempre i des del compromís i l'acció", afegeix Vergé.
Si bé, el joc és vàlid per tots aquells que vulguin conèixer els seus valors i prendre consciència dels que els agradaria activar, Vergé ha orientat d'una manera especial aquest joc pels joves. Així, el creador del joc considera que és una eina molt adient per a "gestors de programes per a joves i emprenedors; coordinadors i entrenadors esportius; monitors, formadors i educadors socials; directors, professors i tutors d'escoles; pares i mares; i joves"; sent aquests els primers o principals destinataris d'aquest projecte.
Vergé puntualitza "a Institut Talent Global creien que els valors i l'apoderament són claus per motivar, cohesionar i treballar la identitat i el caràcter dels joves d'avui, que són els ciutadans de demà. Hem de passar dons de preocupar-nos de quin món deixarem als nostres joves a ocupar-nos de quins joves deixarem al nou món".    
Infolleida