Un jugador del Vilanova de l'Aguda: "Em van dir negre de merda"

19/11/2019

Els episodis racistes no són únicament vedat de les grans Lligues, com els viscuts recentment al Calcio, amb Ballotelli, o la Premier, amb Pogba, o en algun partit de classificació per a l’Eurocopa, sinó que també els pateixen jugadors aficionats i anònims. És el cas de Moussa Sarr, un jugador d’origen senegalès de 23 anys del Vilanova de l’Aguda que aquest diumenge va abandonar el terreny de joc davant dels reiterats insults racistes que denuncia que va rebre d’una part de l’afició del Bellcairenc durant el partit que els dos equips van disputar de la Lliga de Tercera Catalana, i que va ser suspès en el minut 87 al retirar- se tot l’equip del Vilanova en solidaritat amb el seu company. “Portaven tota la segona part insultant-me, dient-me negre de merda tota l’estona, i al final vaig decidir anar-me’n del camp perquè ja no aguantava més”, denunciava ahir Sarr, que des de fa uns vuit anys viu i treballa a Guissona. Va lamentar que el col·legiat no li fes cas. “El vaig avisar tres vegades, però no em prenia seriosament. Em deia que ell no sentia els insults. Al meu entrenador ja li vaig comentar el que m’estaven cridant des de la grada, i em va dir que si m’ho tornaven a dir, que me n’anés al vestidor. Posa’t al meu lloc, quan et criden tota l’estona negre de merda arriba un moment en què ja no pots més, i per aquesta raó me’n vaig anar del camp”, explica.

Sarr, que abans de recalar al Vilanova de l’Aguda havia jugat al Ponts i el Guissona, va revelar que aquesta havia estat la primera vegada que vivia una situació com aquesta. “Fins ara no m’havia passat”, va dir Moussa, que va agrair el suport que va rebre dels seus companys i de dos rivals, senegalesos com ell. “Hi havia dos jugadors al Bellcairenc que eren també del Senegal i al final del partit van venir i em van dir que havia fet el correcte anant-me’n del camp. Ells estaven també enfadats per l’actitud dels seus aficionats”, va comentar. “És molt trist que passin aquestes coses, però no per això deixo de jugar a futbol, perquè és el que vull fer”, va asseverar Sarr.

Encarant-se amb l’afició

El tècnic del Vilanova, Jacint Bernaus, també va avisar el col· legiat dels insults al seu jugador i va reconèixer que el capità del Bellcairenc va arribar a encarar- se amb l’afició després de decretar-se la suspensió. “Els va dir que per la seua culpa s’havia suspès el partit. A més, dos senegalesos del Bellcairenc també es van enfadar”, va assegurar.


La junta directiva del Bellcairenc va emetre ahir un comunicat en el qual condemnava qualsevol acte racista i se solidaritza amb Moussa Sarr, encara que els seus dirigents van negar a aquest diari que s’haguessin produït insults racistes cap al jugador. “Diu que li van dir negre de merda, però jo no vaig sentir res. No entenc aquest muntatge. Nosaltres també tenim jugadors africans a qui han insultat alguna vegada. Si haguessin anat guanyant no sé si haurien abandonat el camp”, va declarar el president del Bellcairenc, Joan Carrasco, que es va cenyir a l’acta arbitral, en la qual no queden reflectits els insults racistes que denuncia el Vilanova de l’Aguda. El col·legiat, Pérez Salas, només va fer constar a l’acta que el Vilanova s’havia retirat del terreny de joc perquè “la grada local es va dirigir al jugador número 12 (Moussa Sarr) amb les paraules següents: Negre de merda”, encara que puntualitza que “sense jo haver-ho sentit”. L’expresident del Bellcairenc Domingo Sala, que també va assistir al partit, va negar rotundament els insults denunciats. “Tot és mentida. El jugador del Vilanova va jugar tot el partit de forma molt agressiva i se’n va anar del camp perquè va voler, no perquè rebés insults, i menys de caràcter racista de la nostra afició”, va assenyalar.

L’alcalde de Bellcaire va demanar disculpes
Jaume Monfort, alcalde de Bellcaire, es va disculpar davant de la seua homònima de Vilanova de l’Aguda, Montse Fornells, pel que va passar diumenge, encara que sense donar per suposat que hi hagués insults. “No sé el que va passar perquè no he parlat amb el club, però li he demanat disculpes per si hi hagués hagut insults racistes”, va dir. Fornells, per la seua part, va acceptar les disculpes i va revelar que també havia rebut una trucada d’un veí de Bellcaire reconeixent el que havia passat

El Vilanova vol gravar els partits
El tècnic del Vilanova, Jacint Bernaus, va enviar ahir una queixa formal a la Catalana a Lleida en què denunciava “els problemes racistes“ que han patit a Bellcaire i també a Tremp, on setmanes enrere el club pallarès va acusar l’afició del Vilanova d’insults racistes, si bé al final va retirar l’acusació. En la queixa es demana també més suport dels àrbitres davant d’aquests fets, mentre destaca que “més del 70% del nostre equip és immigrant”. Així mateix, Bernaus va confirmar que “a partir d’ara gravarem els partits per tenir proves dels insults”, va dir. D’altra banda, el delegat de la Catalana, Jordi Terés, va lamentar els fets i va demanar “respecte per tota la gent, sigui qui sigui i d’on sigui”.

SEGRE.COM