Un nou programa educatiu arriba a Camarasa

16/02/2021

El proper dijous 18 de febrer l’alumnat de cicle superior de l’escola Dosrius de Camarasa visitarà el centre Espai Orígens, on es convertiran en arqueòlegs i arqueòlogues per un dia i aprendran de primera mà com treballa aquesta disciplina científica.

Aquesta activitat es realitza en el marc del programa Investiga.edu, del que l’escola de Camarasa n’és un dels centres participants juntament amb d’altres escoles i instituts de les comarques del Prepirineu i Pirineu de Lleida. L’objectiu d’aquest programa, promogut per l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric i que compta amb el finançament i suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Geoparc Orígens als Pirineus Catalans, és apropar la ciència al públic escolar a partir de la investigació sobre el seu entorn en els àmbits de la geologia, l’arqueologia, la paleontologia i el medi ambient.

En el cas de Camarasa l’alumnat investigarà concretament el jaciment de la Cova del Tabac: seguint les passes dels arqueòlegs i les arqueòlogues que hi treballen, intentaran respondre els interrogants que a dia d’avui aquest jaciment ens suggereixen.

Infolleida