Un taller per recuperar l’ús tradicional de les plantes

10/05/2017

Conèixer l’ús tradicional de les plantes del territori ha estat el principal objectiu del taller “Plantes Oblidades” que ha tingut lloc a Bellmunt d’Urgell dins de les activitats de la Setmana Cultural

En motiu de la celebració de la novena edició de la Setmana Cultural, els veïns de Bellmunt d’Urgell han dut a terme el taller “Plantes Oblidades”. Aquest, impartit pel col·lectiu “Eixarcolant”, s’ha centrat en veure com recuperar els usos tradicionals de la vegetació.

 

La Setmana Cultural, organitzada per l’Associació de dones Les Roselles, es va iniciar el passat dissabte amb la tradicional trobada de puntaires. Les jornades acullen tot tipus d’activitats, com son un taller de sabó, una conferència sobre com prevenir les al·lèrgies o un maridatge de cervesa artesana.

 

Al taller “Plantes oblidades”, les assistents han participat explicant com utilitzaven elles anteriorment les diferents plantes del territori, i un dels aspectes més comentats ha estat la evolució en l’ús d’aquestes, que, actualment és gairebé inexistent.

Ariadna Sánchez