Una esllavissada provoca el xoc d’un tren de la línia Lleida-La Pobla de Segur

12/03/2021

Els fets han tingut lloc poc després de les sis del matí, quan un tren ha xocat contra les roques de la via provocada per una esllavissada. El xoc no ha produït ferits i, ara, és dona pas alternatiu fins la retirada total de les roques i el proper estudi i anàlisi del talús on ha tingut lloc l’esllavissada 

Poc després de les sis del matí, un tren de la línia Lleida-La Pobla de Segur ha xocat contra una esllavissada de roques que havia caigut a la via. El xoc, que s’ha produït entre les estacions de Santa Linya i Àger, no ha provocat ferits, si bé en aquell moment al comboi hi havia el maquinista i un passatger. 

Els fets han tingut lloc en un punt protegit per malles, així que, segons Ferrocarrils de la Generalitat, el despreniment pot haver estat acusat pel moviment de la muntanya. 

Enginyers i tècnics s’han desplaçat fins al punt per tal d’analitzar la situació i estudiar la retirada del comboi per tal de traslladar-lo a Lleida i ser reparat. 

Segons Ferrocarrils, encara és aviat per fer un calendari del restabliment del servei de tren, substituït ara per carretera, ja que caldrà retirar les pedres que envaeixen la via i, posteriorment, fer un anàlisi del talús on ha tingut lloc l’esllavissada.

Ariadna Sánchez