Vermut literari en motiu del 120è aniversari del naixement de l'escriptor Josep Carner-Ribalta 

04/12/2018

L'acte tindrà lloc aquest diumenge 9 de desembre a les 12h a la Plaça Mercadal

El diumenge dia 9 de desembre a les 12 del migdia davant la casa natal de l'escriptor a la Plaça del Mercadal número 38, tindrà lloc el vermut literari en motiu del 120è aniversari del naixement de l’escriptor Josep Carner-Ribalta.

Josep Carner-Ribalta va néixer a Balaguer el 14 d'abril de 1898. i morí a Simi Valley, Califòrnia l'any 1988.

Fou escriptor, poeta, traductor, publicista, cineasta i pintor; però sobretot fou un activista catalanista i independentista. Acompanyà Macià a Moscou, a Prats de Molló i a l'Havana
com a secretari de relacions exteriors d'Estat Català. Treballà a la Paramount a Nova York i a Hollywood com a guionista. De tornada a Barcelona, fou el primer cap de premsa del Parlament i esdevingué secretari de Gassol a la Conselleria de Cultura on acabà ocupant el càrrec de comissari d'espectacles. En 1937 fugí a l'exili i aterrà a Nova York on formà part de la delegació del Consell Nacional de Catalunya i fou redactor a la revista Free Catalonia. Presentà a l'ONU el Cas de Catalunya. Defensà Catalunya i la seva cultura en manifests, articles, assaigs, novel·les, poemes, peces teatrals i biografies.

Per celebrar aquesta efemèride l'Ajuntament de Balaguer ha posat una placa commemorativa davant la seva casa natal. El seu fill, George Carner serà present a l'acte en representació de la família i adreçarà unes paraules als assistents.  

Per finalitzar l'acte, es llegirà una selecció de textos de l'autor mentre, qui ho vulgui, podrà prendre un vermut en l'espai que hi haurà habilitat al mateix indret.
Infolleida