Visita al celler Arió de Boada en el marc de Biblioteques amb DO

10/02/2019

El mes de febrer la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot d’Artesa de Segre participa en el programa Biblioteques amb DO, on es marida la cultura del vi amb les lletres. Cada d’any la biblioteca convida un celler de la zona Costers del Segre subzona Artesa de Segre, en aquesta edició el celler convidat és l’Arió de Boada.

Una de les activitats programades és la visita al celler i el matí del dissabte 9 de febrer prop de 40 persones les han visitat. La visita ha començat a fora les instal•lacions de la mà del seu propietari Miquel París.

Durant el recorregut per les diferents parts del recinte, premsa, tines, zona d’embotellar i celler, París ens ha explicat el procés d’elaboració per cada tipus de vi i les varietats que utilitzen. El celler actualment produeix un vi blanc, un rosat, un negre i un cava brut nature; Homenatge al Fadrí, Fadrinet, Fadrinàs i el cava Gotim Fadrí. Celler amb 
una llarga trajectòria familiar, però on solament des de fa uns 5 anys es comercialitzen els seus productes.

La visita ha continuat al molí d’oli La Vansa, on en Miquel París ha ensenyat tot el procés des de la rebuda de les olives a l’embassat. Sota l’etiqueta d’un oli verge extra i ecològic trobem olives de la varietat Verdiell autòctona de la zona. Miquel París dóna continuïtat a una llarga tradició familiar que data de 1492.
Infolleida