Xerrada "La matemàtica de la història"

20/03/2018

El divendres 16 de març a la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot d’Artesa de Segre es va celebra una conferència La matemàtica de la història d’Alexandre Deulofeu a càrrec del seu net Juli, difusor de l’obra del seu avi.

 

Alexandre Deulofeu (L’Armentera, 1903 – Figueres 1978), farmacèutic i químic és conegut especialment per les seves aportacions singulars en la concepció de la historiografia com a creador d‘una visió innovadora a partir d’una teorització sobre els cicles històrics.

 

La Matemàtica de la Història és una teoria desenvolupada en la primera meitat del segle XX. Afirmà que les civilitzacions i els imperis passen per uns cicles equivalents als cicles naturals dels éssers vius. Cada civilització pot arribar a viure tres cicles de 1.700 anys cadascun. Compresos a dins de les civilitzacions, els imperis tenen una durada mitjana de 550 anys. Afirmà que mitjançant el coneixement dels cicles es poden evitar les guerres, considerades innecessàries, fent que els processos esdevinguin pacífics en lloc de violents.

 

En acabar la xerrada el públic assistent va estar molt participatiu i interessat en aprofundir sobre la història i la teoria de Deulofeu.

Infolleida