Xerrades sobre la salut mental i drogues en centres educatius de la Noguera

17/05/2018

L’Associació Salut Mental de la Noguera, ha dut a terme a travès de la Confederació de Salut Mental España el Projecte Descubre amb el títol ”No bloquegis la teva salut mental” durant el primer semestre del 2018.


Es tracta d’un projecte a nivell estatal i cofinançat pel Plan Nacional sobre Drogas, que té com a objectiu principal sensibilitzar i prevenir les addicions i els problemes de salut mental en el context educatiu. Els centres educatius que s’ha impartit les xerrades son: INS de Ponts, INS d’Artesa de Segre i l’Escola Vedruna de Balaguer, en total han participat en el projecte 250 alumnes i 20 docents de la Comarca de la Noguera.


L’equip de professionals s’ha dirigit als alumnes i també als docents dels centres de secundària, on a través de diferents materials didàctics s’ha incidit en la sensibilització sobre la salut mental, facilitant eines per tenir-ne cura i també per tal de poder reconèixer l’aparició de problemàtiques més greus. En aquest sentit s’ha parlat obertament del consum de drogues facilitant informació i posant ènfasi en les conseqüències i els riscos que suposa per salut a diferents nivells l’ús de substàncies.


Valorem positivament els resultats obtinguts en quant sensibilització en salut mental, ja que la informació extreta dels qüestionaris de satisfacció passat a tots als assistents, van posar en evidència que més del 95% dels alumnes exposaven no haver tractat mai el tema de la salut mental en el seu centre educatiu i que gràcies a la xerrada la imatge cap a les persones amb una problemàtica de salut mental havia canviat.


Des de l’entitat volem donar les gràcies als diferents centres per la bona acollida que ha tingut la proposta i la seva col·laboració facilitar-nos la nostra tasca. Seguirem treballant en la tasca de sensibilització a tota la població, considerant totes les etapes vitals de la persona.
Infolleida