Agricultura alerta de l'alt risc d'incendi

09/08/2019

Davant l’increment del perill d’incendi forestal per temperatures superiors als 40 graus a l’interior i humitats relatives per sota del 20 %, a partir de d'aquest dovendres, s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa en 71 municipis de les comarques de l’Alt Camp, l’Anoia, el Bages, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Noguera, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Segrià, el Solsonès i la Terra Alta.  A més, també es restringiran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant. Aquesta situació es pot perllongar fins dissabte 10 de juliol. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació demana extremar les precaucions.
 
Aquest divendres han quedat suspeses 1.126 autoritzacions per a la realització d’activitats que poden ser generadores de perill d’incendi forestal en els municipis afectats.
 
El cos d’Agents Rurals conjuntament amb Mossos i  ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi.

A la Noguera, el Pla Alfa afecta els municipis de Camarasa, Les Avellanes i Santa Linya i Os de Balaguer.
InfoLleida