ASAJA celebra que el Ministeri posi en marxa una campanya de promoció del consum de fruita d'os

17/10/2018

En la reunió organitzada aquest matí pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i Cooperativas Agroalimentarias de España, a la qual ha assistit el president d'ASAJA Lleida, Pere Roqué, i presidida pel secretari general d'Agricultura i Alimentació, Fernando Miranda, s'ha tractat la futura estratègia de promoció en el sector de la fruita d'os que endegarà el Ministeri. Es tracta d'una de les reclamacions que venia fent ASAJA a les autoritats competents. No en va, en la passada edició de la Fira de Sant Miquel de Lleida, ASAJA Lleida va dur a terme la campanya "Un dels nostres tresors" per posar en valor i promocionar el consum de fruita de les terres de Lleida.

Durant la reunió s'ha parlat de la creació d'una interprofessional de fruita dolça, una eina que venia reclamant ASAJA des de la crisi de la fruita d'os. Segons s'ha explicat en la reunió, aquesta nova interprofessional serà un fòrum permanent de trobada i diàleg entre els diferents agents del sector i permetrà la representació general dels interessos del sector. Tindrà entre les seves funcions les de realitzar campanyes per a difondre i promocionar les produccions alimentàries; promocionar informació i dur a terme estudis i accions necessàries per a racionalitzar, millorar i orientar la producció agroalimentària a les necessitats del mercat i a les demandes dels consumidors.

Així, també vetllarà per l'adequat funcionament de la cadena alimentària i afavorir les bones pràctiques; durà a terme actuacions que permetin millorar el coneixement, l'eficàcia i la transparència dels mercats; desenvoluparà mètodes i instruments per a millorar la qualitat dels productes en totes les fases de la producció, la transformació, la comercialització i la distribució; promourà l'adopció de mesures per a regular l'oferta, d'acord amb el que preveu la normativa de competència nacional i comunitària; la negociació col·lectiva de preus quan existeixin contractes obligatoris en els termes previstos en la normativa comunitària; i realitzarà actuacions que tinguin per objecte una millor defensa del medi ambient.

Infolleida