Comença la prohibició de fer foc al bosc

17/03/2022

Des d’aquest 15 de març no es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització prèvia, una mesura amb la què es pretén prevenir els incendis forestals, una prohibició que s’allarga fins al proper 15 d’octubre. Cal tenir en compte que, amb l’agreujant de la sequera, es preveu una campanya d’incendis molt complicada 

Des d’aquest 15 de març, i fins el proper 15 d’octubre, ja no es pot encendre foc en terreny forestal sense prèvia autorització. Tot i les pluges caigudes aquests últims dies, els índexs de sequera segueixen molt alts per aquesta època, un factor que agreuja l’estat de la vegetació i, per tant, el perill d’incendi. 

 

Així, aquesta norma, que regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. 

 

Cal tenir en compte que, en el que portem d’any, ja s’han produït 150 incendis forestals que han cremat 454 hectàrees, i, si la sequera continua, s’espera una campanya d’incendis molt complicada.

Ariadna Sanchez Ber