El Departament d'Agricultura desplegarà la inspecció dels equips d'aplicació de productes fitosanitaris a tot Catalunya

20/02/2019

L’any passat es va realitzar a set comarques catalanes un Pla Pilot, que ara s’aplicarà a tot el territori català

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a través de les direccions generals d’Agricultura i Ramaderia i d’Agents Rurals, iniciarà el proper 1 de març una campanya d’inspecció dels equips d’aplicació de productes fitosanitaris (EAPF) a tot Catalunya amb l’objectiu de comprovar que aquells equips que estan treballant al camp o desplaçant-se es troben inscrits en el Registre Oficial de Maquinària Agrícola (ROMA), i que han passat la inspecció periòdica corresponent, complint així amb la Directiva europea d’ús sostenible dels plaguicides.
 
A data de 31 de desembre de 2018, 19.043 equips de maquinària agrícola han passat la inspecció obligatòria dels 24.644 equips registrats en el Registre Oficial de Maquinària Agrícola (ROMA). Queden 5.061 equips sense inspeccionar, per la qual cosa es justifica aquesta campanya de control.
 
L’any passat ja es va realitzar un Pla Pilot en set comarques (Anoia, Alt Penedès, Alt Empordà, Alt Urgell, Baix Penedès, Montsià i Segrià), en què els Agents Rurals  van detectar que el 10% dels equips no estaven registrats en el Registre Oficial de Maquinària Agrícola i que el 8% no havia passat la inspecció obligatòria.
 
Davant la valoració positiva de l’aplicació del Pla Pilot, enguany s’ha decidit fer-lo extensible a tot el  territori català, introduint-hi com a novetat la comprovació de la disposició del carnet d’aplicador de productes fitosanitaris vigent, que ha de tenir el responsable de l’aplicació.
Infolleida