El pagesos llauren camps per minimitzar el risc d’incendi

10/08/2021

La sequera, la baixa humitat i les temperatures al voltants dels quaranta graus, suposen una situació de perill extrem d’incendi. Davant d’aquesta situació, i com a resposta a la crida feta pel govern, els pagesos han llaurat els camps davant l’arribada de l’onada de calor per tal de minimitzar el risc d’incendi

Seguint els consell que ha fet la Generalitat, el Josep Maria, pagès de Les Avellanes, ha posat en marxa les seves màquines per llaurar els camps davant l’arribada de l’onada de calor, una mesura amb la què es pretén minimitzar el risc d’incendi davant les altes temperatures. La sequera, la baixa humitat i les temperatures al voltant dels quaranta graus, fan que aquesta onada suposi, segons a apuntat el govern, la situació de perill més rellevant dels últims divuit anys. 

 

Evitar situacions com les que estan vivint a Grècia o Itàlia, és un dels objectius d’aquesta acció, si bé és cert que no és la única que porten a terme, i ja han deixat preparada la maquinaria que podria ajudar en el cas que es produís algún incendi. 

 

Davant d’aquest perill extrem d’incendi, el govern ha fet una crida, també, a la ciutadania, demanant màxima prudència i la implicació de tothom. 

Ariadna Sanchez Ber