Els Catarres, Buhos, The Tyets i Sexenni, caps de cartell del Freedom Festival 2023

17/11/2022

El festival se celebrarà a Torrelameu els dies 31 de març i 1 d’abril, amb l’actuació de 15 grups

La vicepresidenta Estefania Rufach; l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, i els organitzadors del festival, Oriol Puig Pericon i Adrià Codina Ferrer, han presentat aquest dijous la cinquena edició del Freedom Festival, que se celebrarà a Torrelameu els dies 31 de març i 1 d’abril de 2023.

Segons ha explicat Adrià Codina, “al llarg dels dos dies, en els dos escenaris del festival hi actuaran 15 grups i formacions musicals que conformaran una programació amb una durada de 20 hores de música”.

Estefania Rufach ha destacat que “el festival va néixer en ple moviment independentista, i que continua amb força a la comarca de la Noguera”. També ha reconegut la qualitat del cartell per a aquesta cinquena edició, en la qual els organitzadors esperen vendre uns 3.000 abonaments. Està previst que hi participin uns 40 voluntaris.

Buhos i The Tyets presentaran en exclusiva a Lleida el seu nou disc, que sortirà a la llum aquesta primavera. Juntament amb Els Catarres, Buhos, The Tyets i Sexenni, s’hi afegiran Músics de Carrer, un tribut a Txarango, Lo Puto Cat, la Dj Trapella, Hao Band, Els Amics de Manel, Culli, Indubio, Crit, Abril i la xaranga La Follia.

Oriol Puig ha explicat que “set dels quinze artistes que passaran pel Freedom Festival són de les terres de Lleida. L’Associació per la Cultura Lliure de Lleida, entitat que s’encarrega d’organitzar el festival, vol posar en valor, amb aquesta dada, la importància d’haver d’introduir en les grans programacions musicals del país el talent local per promocionar-lo i donar-lo a conèixer”.

Carles Comes ha volgut agrair als organitzadors la seva dedicació: “són com fills predilecte del poble. Sense ells aquest festival no tiraria endavant. No tenim la capacitat econòmica, però sí la del voluntariat”. En aquest sentit, ha afegit que “tenim la sort de viure el festival des de dins i de compartir-lo amb ells”.

El festival incorpora també la cultura popular dins de la programació, amb una actuació dels Bastoners del Pla de l’Aigua de Lleida. El festival comptarà amb Food Trucks, servei de barra i Punt Lila, així com amb paradetes de marxandatge dels grups del festival.

Les entrades sortiran a la venda el diumenge 20 de novembre a les 18.00 hores Es podran comprar a través del web www.freedomlleida.com. Els abonaments per als dos dies es podran comprar des dels 8 € fins als 20 € en diverses promocions que s’aniran exhaurint a mesura que es vagin venent i que aniran augmentant progressivament de preu fins a arribar als 20 €.

 

Infolleida