Els Espais de Diversitat Cultural a Artesa de Segre apleguen 15 entitats de la zona

26/10/2023

El dia  21 d’octubre el grup de treball Artesa Intercultural va organitzar a la plaça la jornada participativa Espais de Diversitat Cultural, per posar en valor totes les cultures que conviuen al municipi i donar a conèixer bona part d’aquesta riquesa cultural des d'una vessant lúdica i festiva.

Durant tot el matí es van compartir activitats, tallers, tastos de menjar i beure, actuacions de dansa popular, entre altres, que van apropar les diverses cultures que conviuen a Artesa.

Les entitats participants van ser l’Associació Puntaires d’Artesa de Segre, Artesenques Actives, Transcluaviva, Els Follets, Club d’Arquers del Montsec, Amics de la Sardana,  Revista La Palanca,  Ampa de l’Escola Els Planells,  Ampa de l’IES Els Planells, Col·lectiu d’Ucraïna,  Col·lectiu del Senegal,  Col·lectiu de Colòmbia,  Actrius Mexicanes Alejandra de la Rosa i Alejandra Cerrillo, Escola de Cant Ucraïnès “Lyudweek” de Guissona, Equip de Ball Ucraïnès “Sokolyata” de Guissona,  i l’activista cultural, escriptor i director del Projecte “Xerrem” Jordi Esteban.

Aquesta activitat s’organitza per segona vegada a Artesa de Segre. La primera edició es va fer el dia 21 de maig de 2022, Dia Mundial de la Diversitat Cultural, per commemorar aquest dia, a la plaça de l’Ajuntament, impulsada per l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, l’Ajuntament i entitats del municipi. D’aquesta iniciativa va sorgir el grup de treball Artesa Intercultural, que durant l’any va organitzar diferents dies temàtics per països, amb el nom de “Dia de...”. Aquest grup aglutina diferents entitats i col·lectius d’Artesa de Segre i té l’objectiu d’anar treballant en aquesta línia per afavorir la convivència intercultural des del respecte a la diferència al municipi d’Artesa de Segre.

Infolleida