Els municipis fruiters de la Noguera encaren la campanya amb preocupació 

14/07/2020

L’arribada de temporers als municipis fruiters de la comarca, i amb la vista posada a la situació que viu el Baix Segrià, ha comportat que s’hagin hagut de prendre diferents mesures de prevenció, com l’adaptació de l’alberg d’Ivars de Noguera com a centre per acollir temporers amb covid 

Comença la campanya de fruita a la Noguera i, amb ella, l’arribada de temporers. Cada anys són molts els temporeres que arriben per treballar en la campanya agrària en municipis com Ivars de Noguera, però, enguany, la campanya està molt marcada per la pandèmia del coronavirus. És per això que, des dels municipis fruiters, s’han pres noves mesures, com per exemple l'habilitació de l’alberg d’Ivars de Noguera com a centre per acollir temporers afectat de covid. 

 

La situació que s’està vivint al Baix Segre comporta, també, molta preocupació entre el sector que, tot i assegura estar previngut per la campanya, preveu que tota mesura adoptada és poca i fa una crida a rebre ajuda externa per part de diferents entitats. 


D’altra banda, des del Consell Comarcal de la Noguera s’està duent a terme una campanya en la que es reparteixen packs de protecció, compostos per gel hidroalcohòlic, mascaretes i guants, així com d’acompanyament i ajuda als temporers dels municipis fruiters durant la seva estada a la comarca. 

Ariadna Sánchez