Els productors han perdut uns 16 euros per porc venut en el primer semestre

13/12/2022

L’encariment dels costos de producció, com el preu del pinso que s’ha doblat en els darrers mesos, ha marcat l’any al sector porcí que, si bé encarava el primer semestre amb optimisme pel preu del quilo de porc, ha acabat l’any amb números vermells 

Tot i la tendència a l’alça del preu del porc, l’encariment dels costos de producció, sobretot arran del conflicte a Ucraïna, han fet que els ramaders acabin perdent diners per cada porc portat a l’escorxador. De fet, des del sector apunten que a principis d’any les previsions eren molt bones, però finalment s’ha revertit la situació. 

 

Així, el sector encara la recta final d’any amb la mirada posada en els preus de pinso, però també a l’expansió de malalties com la Pesta Porcina Africana. 

 

Les exportacions, en canvi, segueixen estant en molt bon estat, convertint l’estat espanyol en un dels líders en producció i exportació porcina de la Unió Europea.

Ariadna Sanchez Ber