La Cooperativa d’Artesa de Segre, finalista als premis PITA 

22/01/2024

La Cooperativa d’Artesa de Segre, finalista als premis a la Innovació tecnològica en categoria d’empresa agrària amb un projecte per recuperar cultius antics sostenibles al terreny, que permetin la viabilitat de l’agricultura al territori i evitin el despoblament rural 

Una aposta per la revalorització i recuperació de cultius antics, sostenibles i resistents al terreny per contribuir, així, a la viabilitat de l’agricultura al territori i evitar el despoblament rural. Aquest ha estat el projecte amb el què la Cooperativa d’Artesa de Segre ha estat finalista als premis PITA i Ruralapps 2023, en categoria d’empresa agrària. Per l’empresa de la Noguera, aquest reconeixement suposa un incentiu per seguir treballant en aquest camí. 

 

En concret, el projecte treballa amb cultius com els cereals Florence Aurora, Espelta o Blat Egipci, així com amb lleguminoses com la llentia pardina o el cigró alta Segarra. 

 

Des de la Cooperativa d’Artesa, amb la producció d’aquests cultius, també estan explorant solucions alimentàries per donar resposta tant a les diferents intoleràncies alimentaries existents, com a la creixent demanda de productes vegetarians o vegans. 

 

Ariadna Sanchez Ber