La Diputació aprova una subvenció per actuar d’urgència al Monestir de Salgar

28/02/2023

El passat mes de desembre, i després d’un fort episodi de pluges, va tenir lloc una esllavissada de roques que van malmetre el Monestir de Salgar. Ara la Diputació de Lleida ha aprovat una subvenció per dur a terme una actuació d’urgència per arranjar-ne els desperfectes i realitzar un projecte d’estabilització dels voltants del massís del Monestir 

La Diputació de Lleida ha aprovat una subvenció per tal de dur a terme una actuació d’urgència al municipi de Foradada, concretament el Monestir de Salgar, on el passat mes de desembre es va produir un despreniment de pedres. Així, els tècnics han certificat que cal actuar a curt termini per estabilitzar el massís rocós de la zona, per tal d’evitar noves incidències. 

 

En concret, l’actuació prevista es centra en la retirada dels fragments rocosos acumulats a la parcel·la, la reparació de la coberta malmesa i la instal·lació d’una xarxa, així com la realització d’un projecte d'estabilització i protecció als voltants del massís del Monestir. 

 

Cal recordar que tot just fa sis anys que, també coincidint amb un episodi de pluges, va tenir lloc una altra esllavissada en aquest mateix punt.

Ariadna Sanchez Ber