La Diputació plantarà 100 arbres a la 2a sèquia del canal d’Urgell al seu pas per Vallfogona de Balaguer

16/03/2021

Aquest mes de març ha tingut lloc l’acte de comprovació del replanteig del projecte per a la plantació lineal de 100 àlbers a la segona sèquia del canal d’Urgell, dins del projecte ‘Paisatges de Ponent’.

L’actuació consisteix en plantar-hi 100 arbres en un tram de 912 metres de la segona sèquia. Concretament s’ha apostat per un arbre autòcton, adaptat agroclimàticament a la zona. Per no trencar amb la uniformitat del conjunt de la segona sèquia i les altres intervencions que s’han fet al llarg dels anys al municipi, es replantarà amb la mateixa espècie d’arbre que s’ha utilitzat fins ara: l’àlber.

Els Canals d’Urgell, tot i no ser explotats turísticament, representen un dels atractius més rellevants de les comarques per on transcorren, gràcies a les seves zones verdes, i al patrimoni industrial i arquitectònic que trobem al seu entorn.

En els darrers anys, s’ha vist la necessitat de poder treballar per un projecte turístic de desenvolupament territorial al seu entorn. La implementació de senyalització interpretativa i de guiatge que doni un valor afegit a la visita ha estat rellevant en molts dels municipis per on passa un tram del canal. En aquesta línia, el projecte ‘Paisatges de Ponent’ treballa per posar-ho en valor des de la vessant del turisme cultural i de natura, amb la connexió amb els nuclis de població, vinculant-los amb aquest eix turístic vertebrador.

L’import d’adjudicació és de 14.088,90 €.

La plantació en aquest tram de la sèquia servirà per potenciar el turisme de natura i per donar a conèixer aquest espai tant en l’àmbit local com provincial.

Aquesta actuació es troba cofinançada pel fons FEDER, per la Diputació i per l’Ajuntament de Vallfogona de Balaguer, dins del projecte ‘Paisatges de Ponent’.

Infolleida