L'Astronòmic del Celler del Montsec, Premi Vinari Gràfiques Varias a la Millor Etiqueta 2023

11/10/2023

La gala d’entrega dels guardons va tenir lloc divendres 6 d’octubre a Vilafranca del Penedès

En el marc dels Premis Vinari 2023, un jurat format per professionals de la comunicació i el disseny gràfic va atorgar el Premi Vinari Gràfiques Varias a la Millor Etiqueta pel vi Astronòmic del nostre celler (DO Costers del Segre). El Jurat en va destacar la seva originalitat i la seva creativitat durant la gala d’entrega d’aquests guardons, que va tenir lloc el divendres 6 d’octubre a Vilafranca del Penedès.

L’etiqueta de l’Astronòmic és una creació de Titular Estudio, amb la col·laboració del parc Astronòmic del Montsec, inspirada en el mateix vi. En el moment del remuntat, el vi exhibia un color fosc com la nit. Tanmateix, i donada la bona acidesa, també reflectia la llum, brillant com els estels. L’etiqueta està treballada amb tornassolats i tinta invisible fluorescent. A les fosques, és un espectacle en el qual es pot veure l’autèntic cel de tardor del Montsec, visualitzant les constel·lacions de Pegàs i Andròmeda. A més, la càpsula simula la mira d’un telescopi.

El vi Astronòmic està fet de Carbernet Franc d’una sola finca de poc més d’una hectàrea. Vinificat en inoxidable amb llegats autòctons. Criat vuit mesos en bóta de roure francès de primer i segon any i, parcialment, en damajoanes de 8 litres.
Infolleida