Les mascotes de CUNIPIC reben el suport de Teresa Jordà 

02/08/2021

Les mascotes de CUNIPIC reben el suport de Teresa Jordà 

En Jordi i en Carles, les mascotes de Cunipic, que viatgen per tot Catalunya sensibilitzant a la gent que s´ha de defensar el món rural, han fet una parada al bressol de Catalunya, és a dir, a Ripoll.

 

Aquesta antiga vila comtal respira història pels quatre costats. El comte Gifré el Pelós va fundar el monestir benedictí de Santa Maria de Ripoll. Milers de pelegrins han visitat la seva famosa Portalada, anomenada la Biblia de Pedra.

 

El s. XII i XIII, el monestir de Ripoll va ser un important centre d´estudis. Joves nobles de tota Europa anaven a estudiar gramática, lógica, retòrica, aritmètica, geometría, música i astronomía.

 

Uns segles desprès, XVI-XVII-XVIII, Ripoll estava al capdavant, a la Peninsula Ibèrica, en la producció d´armes de foc. Els tallers ripollesos eren sinònim de qualitat. La indústria de les fargues i la industria tèxtil van fer que aquest població del Pirineu fos un important centre econòmic fins a mitjans del s.XX.

 

El s.XXI, Ripoll és la capital d´una comarca cada dia més deshabitada i envellida.  Amb molt poc teixit industrial, el turisme esdevé  l’opció de futur per aquest població i per la comarca. Com Barcelona va decidir viure de cares al mar, el 1992, Ripoll ha de viure de cares al riu Ter, el 2021.

 

Una de les primeres apostes turístiques que va fer l´Ajuntament, fa més de  quinze anys, és utilizar l´antiga via del  tren que anava de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses  i reconvertir-la amb una magnífica ruta per anar a peu o en bicicleta.

En Jordi i en Carles, el conill-toy y el conill porquí de CUNIPIC, han dedicat la jornada ha donar adhesius i pòsters a la multitud d’ esportistes, de totes les edats, que han recorregut l’ anomenada ruta del Ferro, en bicicleta o a peu.

 

La majoria de veïns i de turistes han demanat pegatines de la xinxilla bomber, que defensa la gestió forestal. El focs que cremen  Catalunya, aquest estiu, fa que moltes persones pensin que els boscos catalans necessiten molta més gestió forestal.

Durant el matí, el dos capgrossos han tingut l´oportunitat de entregar unes pegatines a la Consellera d´Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació, Teresa Jordà, que era una esportista més, caminant per la ruta del Ferro.

 

Nascuda a Ripoll, Teresa Jordà ha mostrat el seu suport a la campanya de defensa del món rural, liderada pel Ceo de Cunipic, Josep Piqué i el periodista Xavier Llopart, amb les seves paraules: -Bona feina!

 

Somrient i amable, la consellera ha agafat els adhesius pel seu cotxe on hi ha els eslògans: Defenso els nostres pagesos; Defenso els productes de Km 0 i Defenso  la gestió forestal.  Mirant el pòster de la mascota bomber, ha comentat, amb molt fermesa que:-“Estic arreplegant forces diners pel meu Departament”-.

Els seus ulls reflexen les seves ganes d’ implementar polítiques noves al món de l´agricultura i dels boscos de Catalunya.

En Jordi, el capgross periodista, observa com s´allunya la consellera i reflexiona: - “Per evitar incendis de sisena generació necessitem molta gestió forestal-“. Amb amargor, recorda les paraules d’ un periodista veterà: “Pel polític és més important presentar nous helicòpters de prevenció d´incendis a la premsa, a l´estiu, que explicar que es farà gestió forestal a l´hivern… No és una notícia impactant!”-.

La consellera és un puntet a la ruta del Ferro. En Jordi mira a l’ horitzó  i pensa: - “No ens fallarà! Estima el territori!”-.

Infolleida