Nova edició del programa ‘De la mà: Acompanyament a la Gent Gran’

17/01/2020

Durant el mes de gener s’ha reprès el projecte De la mà: Acompanyament a la Gent Gran, emmarcat en el Programa de Treball i Formació.

Aquest projecte va sorgir com a resposta a la creixent necessitat detectada a la ciutat de Balaguer, per la qual cada cop hi ha més persones d’avançada edat que viuen soles. Tot i que en la majoria dels casos són persones autònomes, ocasionalment necessiten ajuda en tasques quotidianes, com poden ser sortir a comprar, a passejar, anar al metge, o senzillament compartir un cafè i una conversa.

Aquest projecte va començar el 2019 dins el programa Treball als Barris, i degut a la bona acollida que va tenir -tant per part de les persones usuàries com de les seves famílies- es va decidir donar-li continuïtat.

El programa d’acompanyament és un servei gratuït, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya dins el Programa de Treball i Formació. Aquest també ha permès que dues persones en situació d’atur de llarga durada tinguin accés a un contracte de feina per un període d’un any. S’aconsegueix assolir, per tant, un doble objectiu enllaçant diversos programes públics: d’una banda es contracta a persones desocupades, i de l’altra, es du a terme una tasca que contribueix a millorar el dia a dia de les persones grans.         

De moment s’ha reprès l’acompanyament amb els usuaris i les usuàries de l’edició anterior del programa, però les inscripcions estan obertes a qualsevol persona interessada en participar-hi. A més, és un projecte que s’ha valorat molt positivament per part dels diversos actors, i que per tant es pretén que tingui continuïtat en el temps.  

Pels projectes emmarcats en el Programa Treball i Formació s’han contractat un total de 13 persones, de les quals 6 tenen contracte per un any, i les altres 7 per sis mesos.

Infolleida