Pobles Vius denuncia que la macrocentral de biogàs projectada a la Sentiu de Sió té mancances ambientals i urbanístiques 

04/09/2023

L’aprovació del projecte de construcció de la planta de biogàs més gran de Catalunya, que s’ha de construir a la Sentiu de Sió, ha generat un gran impacte al territori que ha impulsat la plataforma Pobles Vius. Es van reunir dissabte per iniciar el procés d’al·legacions al document de la promotora que ja compta amb el vistiplau del Govern 

Particulars i entitats de la plana de Lleida s’han agrupat sota la plataforma Pobles Vius per posar en marxa el procés d’al·legacions al projecte de la macrocentral de biogàs de la Sentiu de Sió. Es tracta de la planta de biogàs més gran de Catalunya.

 

Mentre la Generalitat assegura que el projecte compleix les diferents condicions d’inversió, la plataforma considera que el document conté mancances a nivell urbanístic i paisatgístic, a banda d’afectar la bioseguretat de la zona i el medi ambient. 

 

Cal tenir en compte que la comissió d'Urbanisme de la Generalitat va donar llum verda al projecte el passat mes de maig. La central la promou un grup danès de grans inversors en energies renovables que també preveu construir un altre complex similar a Linyola.

Ariadna Sanchez Ber i ACN