Agricultura i Ramaderia
Promoció de productes agroalimentaris de la Noguera a Fira de Sant Josep de Mollerussa
Del 19 al 23 de març la Noguera participa a la 152a Fira de Sant Josep de Mollerussa dins de l’espai Aliments del Territori i Tu de la Diputació de Lleida, amb una mostra dels millors productes agroalimentaris i informació turística de la comarca.
El plat fort de la participació de la Noguera seran els diferents tallers i tastos que els productors alimentaris i restauradors faran a l’espai de Show Cooking.
El dia 19 de març, de 19.00h a 20.00 h, es preparà l’Snack de corder i mel, a càrrec d’Eva Tica, de Txica de Xef (Balaguer) i de Gemma Arnillas, de Pla Oví (Algerri), acompanyat amb mel de Torrons i Mel Alemany (Os de Balaguer).
El dia 22 de març, de 19.00h a 20.00h, “Descobrir el gust autèntic”, un tast dels exclusius olis de finca a càrrec de Carla Gili, d’Olis Anècdota (Montgai).
El dia 23 de març, de 11.00h a 12.00h, “Quin cafè consumim”, a càrrec de Blai Delsams, de Cafès Delsams (Balaguer), i taller i tast d’orelletes “Les postres del Pla”, a càrrec d’Andreu Montserrat, de Forn Macià (Sidamon).
El mateix dia 23 de març, de 12.00 a 13.00h, Presentació del projecte d’enoturisme i tast de vins del Celler Rubió de Sòls (Foradada), a càrrec de l’enòloga Judit Sogas.
També el dia 23 de març, de 13.00h a 14.00h, Degustació d’una selecció de cerveses artesanes amb: Mambo (la Vella Caravana de Menàrguens), Hoppy (Cerveses de Ponent-Seró), Bohemian Pilsner (Brebel-Lleida) i Zatec (lo Vilot-Almacelles) maridada amb fruits secs de Mas d’en Nogués (Maials) a càrrec de Dani Miquel (Bo de Shalom).
La participació a la Fira de Sant Josep és una actuació de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal de la Noguera per impulsar el desenvolupament econòmic de la comarca amb productes tan potents com l’agroalimentació i els serveis turístics.