Ramona Gabriel buscarà el seu tercer triomf a la Titan Desert

17/04/2019

L’equip Garmin-IXCOR competirà a la Titan Desert by Garmin 2019, una esquadra en la qual destaca la presència de Ramona Gabriel, que buscarà el seu tercer triomf en aquesta mítica prova.

Per a Ramona Gabriel i Toni Moreno, aquesta serà la seva cinquena participació a la Titan Desert, mentre que per al Miguel Llaudet suposarà el seu debut a la prova. Es dona la circumstància, a més, que Ramona Gabriel i Toni Moreno venen de participar fent equip a l’Absa Cape Epic, en la qual van acabar setens per parelles mixtes.

En el cas de la ciclista de Ponts, destaca el seu magnífic palmarès a la Titan, ja que acumula dos victòries (2016 i a la passada edició, la del 2018), un segon lloc (2017) i un tercer (2014). 

La Titan Desert by Garmin se celebrarà al desert del Marroc del 28 d’abril al 3 de maig. Constarà de sis etapes, durant les quals els 750 participants d’una vintena de països hauran d’afrontar un recorregut total de 640 kilòmetres i 5.900 metres de desnivell positiu.

En l’edició d’enguany, s’ha volgut donar més valor a l'orientació i la navegació (hi haurà una etapa íntegra sense tracks i part d'una altra en aquestes mateixes condiciones) i a la resistència a través de planes desèrtiques, dunes i muntanyes del Marroc (per exemple, a la cinquena etapa hi haurà un tram de pujada de 14 kilòmetres amb rampes de fins al 14% de desnivell), amb l'afegit que en acabar les etapes els participants conviuen en el mateix campament i en les mateixes condicions. Per tot això, des de l'organització no s'ha dubtat a qualificar la Titan 2019 com la més desèrtica i difícil de la història.

Per si no hi havia prou al·licients, aquesta serà l'edició amb més exciclistes professionals i esportistes de nivell, ja que prendran la sortida noms com ara Joaquim 'Purito' Rodríguez, Oliver Avilés, Abraham Olano, Melcior Mauri, Núria Picas, Josep Betalú, Òscar Pujol i Sylvain Chavanel.

InfoLleida