Roben 1.600 metres de cable de coure en una estació de bombatge de l'Algerri-Balaguer

03/02/2021

Els danys ascendeixen, per ara, a més de 40.000 euros i els Mossos ja han obert una investigació

Els Mossos d’Esquadra van obrir ahir una investigació arran de la denúncia del robatori de més de 1.600 metres de cable de coure a l’estació de bombatge de Castelló de Farfanya del sistema de regadiu Algerri-Balaguer, que ha quedat fora de servei i que proveeix a més de 4.000 hectàrees de Menàrguens, Torrelameu, Castelló de Farfanya i Balaguer.

Segons el president de la Comunitat, Carles Gra, i del Sindicat de Regs, Antoni Costa, els fets es van produir dilluns a la matinada i “hi devien participar diverses persones per l’envergadura i la destresa feta servir, ja que els cables es van tallar netament amb una radial i van haver de fer diverses maniobres”.

La primera valoració de danys ascendeix a més de 40.000 euros, atès que estan afectades les 8 bombes de l’estació, la qual cosa comportarà més d’un mes de treball entre que es compren els nous materials, es contracta el personal especialitzat i s’executen les obres, va indicar Gra. No és la primera vegada que la comunitat pateix furts. Fa tres anys també es van denunciar robatoris d’hidrants en diverses ocasions. Gra va indicar que si arriba a passar durant la campanya de regadiu (entre març i octubre) “hauria estat un desastre per a les finques”. Ara se subministra aigua a algunes granges i s’espera tenir reparada l’estació en un mes.

La comunitat col·locarà càmeres i alarmes en aquesta estació i a la d’Ivars de Noguera, on hi ha la presa de la Noguera Ribagorçana, i a la d’Algerri. El sistema rega més de 7.000 hectàrees.

SEGRE.COM