"Vinyes i vi" a la Biblioteca d'Artesa de Segre

18/02/2020

El dissabte 15 de febrer la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot d’Artesa de Segre ha organitzat una visita a les instal•lacions i a les vinyes del celler Rubió de Sòls. En l’edició 2020, aquest és el celler convidat ha participar en el projecte Biblioteques amb DO. Durant el mes de febrer les activitats de la biblioteca estan acompanyades del seu vi.

La biblioteca d’Artesa participa per sisè any consecutiu en el projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa del Departament de Cultura que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça.

Rubió de Sòls, és el nom del celler familiar dirigit per Judit Sogas, propietària, enòloga i viticultora amb més de 25 anys d’experiència al món del vi, també és el nom d’un poble mil•lenari anomenat  Rubió de Baix o de Sòls, emmarcat  dins el municipi de Foradada, a la vall del massís del Montsec de Rúbies.  Es un paratge natural i protegit, rodejat
de monuments històrics, com el Monestir de Salgar, el Castell de Montsonís i el Castell de Rubió.
Infolleida