6è Concert d’orgue de tubs del Monestir de les Avellanes

06/10/2020

El diumenge 11 d’octubre de 2020 a les 12:00h, el Monestir de les Avellanes acollirà el 6è concert d’Orgue de tubs del monestir. Aquest concert té lloc en el cinquè aniversari de la recuperació de l’orgue de tubs a l’església del monestir, després de 170 anys sense aquest instrument. Amb aquesta actuació el Monestir de les Avellanes recupera les activitats culturals, aturades des del mes de març, arran de la Covid19.

El concert forma part del 22è Festival de Música de Tardor d’Orgues de Ponent i del Pirineu 2020, i enguany serà l’únic orgue de la comarca de la Noguera que hi participarà. Amb el títol “Quintets per a corda i orgue del Pare Antoni Soler” serà interpretat per Miquel Gonzàlez a l’orgue, Francesc Rodoreda i Montserrat Boira al violí, Edward Powel a la viola i Glòria Rodoreda al violoncel.

Serà una edició doblement especial, en primer lloc perquè podrem veure una interpretació molt poc habitual, com és la combinació d’un quintat de corda amb orgue. I en segon lloc perquè s’interpretaran peces del compositor i organista català Antoni Soler, un dels màxims representants de la música per teclat del barroc i classisme català al segle XVIII.

El concert és gratuït i d’accés lliure. Recordem que per accedir-hi és obligatori l’ús de mascareta, mantenir les distàncies de seguretat i en finalitzar l’actuació desallotjar amb fluïdesa el recinte.

Infolleida