A judici per causar un incendi en un bloc de pisos a Balaguer

18/11/2021

Crema una butaca en un traster i la Fiscalia demana 6 anys de presó

La Fiscalia sol·licita una condemna de sis anys de presó per a un veí de la Noguera acusat de provocar un incendi en un bloc d’habitatges a Balaguer l’estiu del 2020. Els fets seran jutjats el pròxim dia 25 de novembre a l’Audiència Provincial de Lleida. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, el processat, de quaranta-vuit anys i que es troba en presó preventiva per aquests fets des de finals de juliol del 2020, està acusat d’un delicte d’incendi, pel qual sol·licita una condemna de sis anys de presó. L’escrit assenyala que l’acusat, “amb ànim de causar propagació”, va cremar una butaca del traster que es trobava al quart pis d’un edifici habitat a Balaguer.

La Fiscalia assenyala que en aquell moment estaven habitats onze dels dotze pisos del bloc i que l’acusat “en tenia coneixement”. L’incendi no va causar ferides a cap dels inquilins del bloc, però sí que va provocar desperfectes en els elements comuns de l’edifici, valorats en 2.131 euros, quantitat que el president de la comunitat de propietaris de l’edifici reclama.

Segons va assenyalar el Ministeri Públic, en el moment dels fets l’acusat tenia un trastorn psicòtic que li afectava parcialment les capacitats volitives i cognitives, per la qual cosa accepta aplicar l’atenuant d’eximent parcial. La Fiscalia considera que el processat és autor d’un delicte d’incendi que s’inclou a l’article 351 del Codi Penal. Aquest preveu penes d’entre deu i vint anys de presó si es posa en risc la vida de terceres persones a causa de l’incendi provocat, però es pot rebaixar en funció de les circumstàncies del fet. A banda de la pena, la Fiscalia sol·licita que s’indemnitzi la comunitat de veïns.

SEGRE.COM